Кой не мечтае за гладка, тонизирана кожа ? Дори онези, които имат щастието

...
Кой не мечтае за гладка, тонизирана кожа ? Дори онези, които имат щастието
Коментари Харесай

Двуфазна маска за лице с яйце изтрива бръчките и следите от умора безупречно

Кой не мечтае за гладка, тонизирана кожа ? Дори тези, които имат щастието да имат добър ген, към момента са податливи на въздействието на външни фактори: ултравиолетови лъчи, температурни промени, изгорели газове. Това допуска, че даже и най-свежото и най-младо лице се нуждае от спомагателни грижи.

Вече сме говорили за всички преимущества на натуралните маски неведнъж , само че следното лекарство за кожа ще изненада и най-практичните. Продукт, който може да намерите във всеки ледник! Наличен, запечатан, подготвен от самата природа. Най-често срещаното  яйце на нашата софра.

Две маски от едно яйце

Яйцата са храна, която се усвоява от организма съвсем 100%. Това е един от дребното типове протеин, който идеално подхожда на нашето тяло. Но без протеин образуването на мускули и колаген е невероятно, което придава на кожата еластичност . Днес ще ви разкажем по какъв начин да превърнете яйце в двуфазна маска, която интензивно почиства порите, повдига контура на лицето и подхранва кожата.

 

Първи стадий: разчистване на кожата

Разбиваме яйцето и отделяме белтъка от жълтъка.

В началото всичко, от което се нуждаете, е белтъка: разбийте до пяна. Препоръчително е да употребявате яйце при стайна температура, тъй че веществата да работят по-активно.
След това използвайте салфетка, нарязана на парче с комфортен размер. Накиснете частите в яйчния белтък и залепете за лицето си, тъй че да няма пропуски. Парчетата би трябвало да бъдат слоени едно върху друго.
Задръжте маската, до момента в който не изсъхне изцяло (около половин час). След това деликатно го отстранете като фолио дружно с цялата нечистотия.

Важно: за да не се постанова да чакате дълго, за да изсъхне маската за лице , стиснете малко частите от салфетката, преди да ги приложите върху лицето си. След като завършите първия стадий, ще забележите, че броят на черните точки ще намалее заради резултата на лекия пилинг , а порите ще се стесняват.

 

Втори стадий: поддържане

Разбийте сега жълтъка и комбинирайте с 1 ч.л. заквасена сметана, в случай че кожата ви е суха, или кисело мляко, в случай че е мазна. Нанесете разредения жълтък на тъничък пласт и го оставете да изсъхне.
След това нанесете втори пласт и изчакайте 5 минути.

Изплакнете подхранващата маска с топла вода.

В маската от жълтък можете да добавите капка растително масло или мед, които са подобаващи за вас съгласно резултата. Благодарение на високото наличие на витамини и минерали в жълтъка, продуктът е доста ефикасен. В скъпите кремове се употребяват мощни консерванти за опазване на тези детайли, по този начин че естественият продукт винаги е по-добър.

Вторият стадий на грижа е подобаващ освен за кожата на лицето, само че и за кожата към очите и устните, зоната на деколтето. Той е нужен за поддържане на покритието с изчезналите субстанции.

След тази домашна козметична процедура кожата наподобява освен тонизирана, само че и здрава, придобива бляскав искра. Препоръчва се да го вършиме най-малко един път седмично. Не забравяйте да измиете яйцето преди приложимост и можете умерено да го включите във вашия комплект за хубост. Пожелаваме ви постоянно да изглеждате най-добре, без да харчите доста пари, старания или даже време.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР